Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Bécsi állatkert, pandával

2007.11.05. 12:54 :: Surfin

Láttam pandamacit. De olyan igazit, élőben. Fekete-fehér volt, mozgott, evett, meg minden. És mivel én ilyen hihetetlenül jófej vagyok (már majdnem annyira, mint a panda), ezért ezt nem tartom titokban, inkább megosztok néhány képet róla. Lehet örülni. Aki pedig szintén élőben szeretné látni, az ne habozzon, nincs is olyan messze, itt lakik a szomszédban, a bécsi állatkertben. Lehet is indulni.


A kínaiaktól kaptak kölcsön az osztrákok kettőt, és a nyáron megmásfélszerezték a számukat, immár egy kispanda is bujkál valahol az állatkertben. Szó szerint bujkál, mivel anyjával együtt még nem engedték őket a látogatók elé, egy kis szobában tengetik a napjaikat, amit egy webkamera segítségével élőben követhetünk a kihelyezett tévéken. Szerencsére a papamaci boldogan bóklászik a kifutóján. Illetve nagyrészt boldogan falatozik. Rendkívül fotogén, ül szépen egy helyben, és komótosan tömi magába a bambuszt, mintha senki más nem lenne a közelben. Aztán mikor elfogy, feláll, és tesz néhány kört.

Persze ha valaki nem akar ennyit utazni egy panda miatt (pedig már azért simán megéri), van más látnivaló is. Sikerült egy-két olyan állatot is beszerezniük, ami nálunk (tudtommal) sehol sincs, de azért a többit se lehet kihagyni.

Van például többféle más maci is: imádkozó jegesmedve, magasan hasaló, és kíváncsian lefelé figyelő jegesmedve, és a pandával ellentétben nem kimondottan fotogén koalák. Persze annyi eukaliptusz után, lehet, hogy ő is a látogatóknak háttal aludna egy fa tetején. De azért sikerült egy kicsit oldalról is elkapni. De van még jó nagy barnamaci, szintén kíváncsian nyakat nyújtogató örvös medve, és magukat koaláknak képzelő vörös pandák is. Bár a fül mögé tett manccsal alvás nem semmi. És ki ne felejtsem a magát pandának álcázni igyekvő bárányt se a sorból.

De ha valaki nem rajong annyira a macikért, az is találhat kedvére valót, mondjuk néhány hal képében. Van érdekes és nagy, vagy csak egyszerűen nagy orrú, nagy csíkos, kis csíkos, kis kék, benyomott orrú nagy.

Más vízi teremtmények is vannak bőven, rejtőzködő víziló, izgő-mozgó vidra, hatalmas fóka, vagy az etető gondozó után szaladó, majd az ajtón bekukucskáló fóka. De akinek a pingvinek jönnek be, az láthat csoportosan úszkálókat, nagy pingvinek közé vegyült még nagyobb kispingvint, és a Danny de Vito féle pingvinember eredetijét.

És ha már madarak, akkor van még féllábú, S nyakú flamingó, meg rendkívül ritka, egyenes nyakú egyed is. Meg valamilyen nagyon ronda madár.

Sokan ezeket a gyíkféléket is rondának tartják, lehet, hogy van is benne valami.

Persze a szokásos állatkerti állatok sem hiányozhatnak, van lépcsőn lefelé nehezen haladó nagyelefánt és vígan falatozó kicsi. Nyugodtan nézelődő fehérfarkas és fal-alá járkáló szürke. Az emberektől mindössze csak tíz centire (meg egy üvegfalra) lévő békés gepárd. Szintén békésen alvó tigris. Valamint egy igazi modellalkatú tigris, aki csak jött, pózolt, és már ment is. Még elég pici, de már magasra törő zsiráf, és már nagy, de alacsonyra hajoló másik.

Majom is többféle akad, kicsi, fázó, és magukat dodgemnek képzelő csíkosfarkúak. Meg a fagyoskodókat megvetően néző kőszáli kecske, és a szintén nem a hőségtől szenvedő törpe kenguruk.

Ami kimaradt még, az a fehéren világító szemű mókus, a lámpa alatt melegedő, és ettől aranyszínben tündöklő mongúz, az anyját aludni nem hagyó kis hangyász, az először szikla által takart fejű, így teljesen mozdulatlannak tűnő orrszarvú (akiről először az Ace Venturás "fajtársa" jutott eszembe), és a hihetetlen agancsokkal rendelkező rénszarvas.

Meg persze az összes többi állat, akiről valamilyen oknál fogva nem került fel most kép.

(Az összes kép itt tekinthető meg egyben.)

4 komment

Címkék: kép állat

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr45219025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2007.11.06. 13:09:23

Ez nagyon jó!! Mennyi a belépő az állatkertbe?

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.11.06. 17:38:24

Tényleg, a hivatalos honlapot még ideírhattam volna. De akkor pótlok: www.zoovienna.at/
A jegyek pedig: felnőtt 12€, diák (27 éves korig, és még a magyar diákigazolványom is elfogadták!) 5€. Meg a többi még a honlapon.

Vera 2007.11.07. 13:11:10

Köszi!
Még egy technikai kérdés: Ti kocsival mentetek? Úgy éri meg jobban? (mondjuk mivel úgy nem vagy időhöz kötve, így gondolom...)

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.11.07. 19:22:01

Igazából nem is gondoltunk rá, hogy mással megyünk. Zalaegerszegen voltunk a hétvégén, és onnan mentünk át. De ha belegondolok, sztem már 2-3 embernél is jobban megéri, mert a vonat se egy túl olcsó mulatság. Volt ingyen parkoló rögtön az állatkert mellett :). Meg így nem is voltunk időhöz kötve, és több órát el lehet nézelődni. Engem így is néha úgy kellett elrángatni innen-onnan :)
süti beállítások módosítása