Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

A nagyobb királyfi

2007.10.04. 11:19 :: Surfin

Van ez a két nagy valami. Pont, mint a népmesében, az egyik a kisebb királyfi, akinek minden bejön. Próbálkozhat bármivel, sómennek nevezett rettenettől (pedig színe alapján talán a borsmen megfelelőbb lenne) kezdve nem is tudom meddig, de a nép kajálja, és egy emberként rogyik a lábai elé.

Aztán van a másik, az idősebb, de sokkal szerencsétlenebb királyfi. Most lép a pubertáskorba, talán ennek is köszönhetőek a sorozatos ballépései. Titkon minden vágya öccsére hasonlítani, sőt, még azt is túlszárnyalni. De hiába próbálkozik bármivel, mintha előre sikertelenségre lenne ítélve minden próbálkozása. A másolásba mindig egy kis hiba csúszik, ha pedig eredeti próbál lenni... Arról talán jobb is, ha nem beszélünk. Még a sikeres(nek induló) dolgokat is képes úgy elrontani, mintha tényleg egy boszorkány átka ülne rajta.

Persze a próbálkozást sosem adja fel. Jönnek az újabbnál újabb ötletek. Most például az, hogy amint befejezte egyik számát a nép szórakoztatására, nem tart szünetet, nem megy el betétet cserélni a legújabb kocsijával, de még csak egy biztosítást se köt gyorsan, hanem egyből kezdi a következő produkcióját. Persze nem úgy van az, valamiből neki is élnie kell, meg csak úgy szolidaritásból sem tarthatja magában a nagy titkot, ő tudja, hogyan lehet megküzdeni a rettegett hüvelygombával. Ezért az eddig megszokott egy alkalom helyett, már kétszer is világgá kürtöli egy óra alatt felbecsülhetetlen tudását. Éljen, éljen!

És hogy ez miért jó neki? Talán maga sem tudja, talán azt hiszi, hogy ez az új csodafegyver, amivel végre letaszíthatja öccsét a trónról, vagy talán tényleg csak megártott nemi valami a tinédzser korba lépve. Mert a pórnép egyszerű tagja, akinek nincsenek menstruációs görcsei, de még székrekedéssel sem küzd, csak egyszerűen szeretné végigizgulni a királyfi következő kalandját, nem biztos, hogy odáig lesz a boldogságtól. A városfalakon belül sétálgatva ezentúl nem tudhatja, hogy a főtéren műsorozó trónörökös mikor kezd következő számába, főleg, hogy a kezdési időpontról is több információ terjeng. És hiába bírja negyed óránál tovább egy helyben, akkor is futhat pár kört a városban, a többi színpadot kémlelve, még ha jól is tudja, őt csak ez az egy érdekli. Így a nép egyszerű fia megint csak bosszankodhat, és reménykedhet benne, hogy hőse belátja hibáját

Szólj hozzá!

Címkék: tv reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr56185567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása