Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Pár gondolat a népszavazásról

2008.03.10. 12:00 :: Surfin

Előtte... (ámde utána blogba vetve)

Kezdetnek egy egyszerű kérdés: a Fidesz tulajdonképpen minek is kampányolt? Igen, tudom, hogy ez kicsit költőire sikeredett kérdés, de jobban belegondolva van benne valami. A helyzet ugyanis a következő: megkérdezik az embereket, hogy ugyanmár, akartok ti fizetni valamiért (akármiért, bármiért...)? Hát persze, hogy nem. Ezek már csak ilyenek, (a ritka kivételtől, meg az arab olajsejkektől eltekintve) dehogy akarnak bármiért is fizetni. Adják ingyen a sört is, az lenne az igazi. És ekkor következik az ötlet kiagyalója, aki megpróbálja meggyőzni a jónépet, hogy nekik tulajdonképpen mégis minden vágyuk, hogy fizethessenek. Ha lehet kétszer is. Azért meg felesleges kampányolni, hogy ne akarjanak fizetni. Bármennyire is hülyék az emberek, mégis ez náluk az alapbeállítás.

Egy másik hülye ötlet, hogy "titkokban" meg kellett volna változtatni a kérdéseket. Persze nem nagyon, csak épp az ellenkezőjére. Utána pedig azt is elérni, hogy aki ezt észreveszi, az ne szólhasson erről senkinek, titokban kell tartania. Szerény meglátásom szerint ez biztosan okozott volna pár százaléknyi eltérést a végeredményben. Hiába no, az idomítás hatása nem válhat az egyik percről a másikra semmivé. Vagy legalább "két csoportot" kellett volna csinálni, mint az iskolai dolgozatoknál, ahol valakik szintén az eredeti kérdések fordítottjait kapták volna. Így talán - ha csak pár pillanatra is - egyeseknél beindult volna az agyműködés. Egy kis gondolkodás sose árt.


Meg ha már a kérdésekről van szó, akkor az se biztos, hogy rossz dolog lett volna, ha a gyógyszer-liberalizációs (vagy milyen) kérdés is maradt volna. Csak azért, mert azt szerintem még mindig minden normális ember - a patikusokon kívül - támogatja, hogy a patikákon kívül is vehessünk gyógyszereket. Így jó lett volna referenciának, hogy az igazi kérdéseknél hányan szavaznak azért IGEN-nel, mert tényleg nem akarnak fizetni, és hányan azért, mert - ugyan szintén nem akarnak fizetni, de - azt mondták nekik, hogy úgy kell.

És a végén a legfontosabb kérdés: hol van a határ az X és a pipa között? Az X-el leadott szavazat ugyanis érvényes, míg a csak kipipált nem. Azaz mennyivel kell túllógnia az X szárainak a metszésponotn, hogy azt már elfogadják? Ez tényleg érdekel.

...és utána

Igen, megcsináltuk! El se tudom mondani, mennyire izgultam. Itt kérem meg azt, aki csak egy pillanatig is kétségbe vonta, hogy hasonló lesz az eredmény, emelje fel a kezét jó magasra. Még Gyurcsány is - ha csak egy kicsivel is kevésbé hülye, mint a legtöbben gondolják - biztos lehetett az eredményben. Nem véletlenül mondta már jóval ezelőtt, hogy az otthonmaradók is nemmel szavaznak. Persze, ez az igazi optimista felfogás, így 59-41-re nyertek. Egyértelmű, hogy aki nem szavazott, az ezért nem szavazott, és nem azért, hogy ezzel jelezze, hogy kurvára elege van az egészből, és legjobb lenne, ha mindenki eltakarodna jó messzire.

Ezek után pedig kiállt a nyilvánosság elé, és kéjes vigyorral az arcán közölte, hogy ok, ti akartátok, eltöröljük ezeket, de azt ne gondoljátok, hogy amit így ti nem fizettek ki, azt mi fogjuk. Igen, mi, hiszen az a mi pénzünk. Ti szépen befizetitek az adóval, mi pedig lenyúljuk a nagy részét. És azért, mert nem vagytok képesek még egyszer-kétszer plusz háromszáz Forintot kifizetni, ne számítsatok rá, hogy kevesebb pénzt nyúlunk le, költünk baromságokra.

És hogy ezzel megvolnánk, jöhet a következő lépés. Először is kérem eltörölni az autópálya díjat, hiszen azt befizetjük a benzinadóval, meg az útadóval (vagy valami hasonlóval). Aztán jöhet az ingyenes tömegközlekedés. Hiszen az én (na jó, a szüleim) adójából vettétek a Combinókat, hát nehogy mégegyszer fizessek érte. Meg talán  jöhetne az ingyen sör is, bár azért annyira nem vagyok oda. Meg már várom, mikor a Fidesz a TSZ-ek visszaállításáért fog küzdeni.

Ez utóbbi nem is annyira elképzelhetetlen, főleg ezután a szociális népszavazás után. Az SZDSZ lazán le is kommunistázta őket. Persze ők is megkapták a magukét a Jobbiktól, egyszerűen náciknak lettek titulálva. Végülis kórházi napidíjat akarnak fizettetni, azt meg a szegények nem tudják, így meghalnak. Ami népírtás. Ami nácizmus. Világos.

Furcsa egy világban élünk...

Szólj hozzá!

Címkék: politika tömegközlekedés hülye ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr12374030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása