Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Vége

2007.10.25. 10:02 :: Surfin

Gyakorlatilag véget ért a 2007-es Forma1-es idény, elvileg még lehet belőle vissza pár kör a bíróságon, bár nem hiszem, hogy sok minden fog ott történni. Az elején még minden szépen indult, mindenki vadonatúj, saját építésű autóval, a legnagyobb békében és egyetértésben a csapattársával rajtolt el Ausztráliában. Így volt ezzel Alonso és Hamilton is, ők az ideális pár, gondolták is sokan. A kétszeres világbajnok és a tehetséges újonc mindent verő duója. Igaz, Alonso már akkor dohogott egy kicsit, hogy csak ki kéne őt nevezni első számú pilótának, de az igazi vihar még váratott magára.

A kisebb összezördüléseket kivéve akár még barátinak is látszódhatott a kapcsolatuk egészen a magyar nagydíjig. Aztán ott történt valami, amitől Alonso megharagudott Hamiltonra, Ron Dennisre, A McLarenre, meg úgy az egész világra. Még a spanyolnak szurkolóknak is be kell ismerniük, hogy bármikor képes rá, hogy kisebb-nagyobb dolgok miatt bevágja a durcát. De az ellendrukkerek sem tagadhatják, hogy ezúttal bizony igaza volt.

Még ha azt nem is tekintjük, hogy már talán azért joga lett volna az első számú pilóta státuszra, mert a kocsi idei gyorsasága harmadrészt neki köszönhető (a másik két harmad marad a mérnököknek, ill. a Ferraritól lopott anyagoknak, az arányokban kisebb eltérés persze lehet), így Hamilton is sokáig (vagy talán végig?) az ő tapasztalata miatt tartott ott, ahol tartott. Meg azt is figyelmen kívül hagyjuk, hogy a Forma1 mai világában szint kész öngyilkosság szabadon versenyeztetni a két pilótát. Még ezek után is marad egy tökéletes indok. Mégpedig az, hogyha az utolsó futamon ő van Hamilton helyében, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy most ő a világbajnok.

Pont a tapasztalata miatt, amit az autón keresztül át tudott adni Hamiltonnak, de az ilyen helyzetek kezelésében nem. Mert szinte a világ legegyszerűbb dolgát kellett volna végrehajtania, a 4 legjobb kocsi közül egy az övé volt, így kellett volna begurulnia a 4. helyre. (Feltéve, ha csapattársa nem nyer, de az már jó előre látszott, hogy erre nem sok az esély.) De Hamilton nem elégedett meg ennyivel, a biztos negyedik hellyel, nekiállt harcolni. És vesztett. Először jött az első hiba, majd az eszetlen kapkodásban, hogy jóvá tegye, jött a következő, immár végzetes ballépés. Kimi Räikkönen pedig köszönte szépen, és – kiváló taktikájával, amivel még Massát is megelőzte – bejött az első helyre, és vígan kortyolhatott a pezsgőbe.



Azt azért érdekes volt látni a dobogón, hogy Alonso boldogabb volt, hogy nem Hamilton nyert, mint Räikkönen, hogy ő.

Szólj hozzá!

Címkék: autó forma 1

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr43206850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása