Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Tankcsapda, 2007.05.19. PeCsa szabadtér (2. rész)

2007.05.21. 13:31 :: Surfin

Átlagemberek

Ők azok, akikre legjobban illik a társadalmi esemény miatti kötelező megjelenés jelző. Ruházatukból ítélve senki nem mondaná meg, hogy épp egy rockkoncerten vannak, és nem a sarki kisboltba ugrottak le kenyérért meg tejért. A hátsó sorokban álldogálnak, legalább ketten, de néha kisebb csoportokba verődve. A slágereket ők is hangosan éneklik, egyébként csak érdeklődve figyelik az eseményeket. Más koncerten a velük való összefutás esélye szinte teljesen kizárt, de Tankcsapdás élményeiket másnap büszkén osztják meg kollégáikkal. Örülnek, hogy részesei lehetnek egy ilyen koncertnek, de többre nem vágynak. Teljességgel ártalmatlanok, és visszahúzódásuk miatt általában heves ellenérzéseket sem keltenek senkiben. Sokszor ők is hoznak magukkal egy legfiatalabbat, esetleg pont fordítva.


Menedzser típusúak

Valószínűleg mindenki találkozott már több példánnyal is. Különleges ismertetőjelük, hogy már a jegypénztárnál való sorbaállásnál heves tenyérviszketést váltanak ki, mivel felsőbbrendűnek gondolva magukat rögtön az élre állnak. Öltöny, vagy rendkívül szakadt, ám feltűnően művi ruha ugyanúgy kötelező felszerelés, mint a napszemüveg (sötétben is!). Ezenkívül kilógó aranylánc, és a laikusok számára is láthatóan méregdrága karóra is nélkülözhetetlen. Fiatalabb korában ugyanúgy lehetett diszkómacsó, mint fiatal rocker fiú, de felnőve ezt fajta viselkedést már nem engedheti meg magának, így csak azért jár koncertre, hogy az ilyeneket jól lenézze.

Nyugdíjasok

Bizony-bizony, ma már ők is nélkülözhetetlen kellékei egy ekkora Tankcsapda koncertnek. Hallókészülékeiket minimumra állítva a hangerő sem okoz nekik gondot. Egy csendes sarokba félrehúzódva élik át újra (vagy pótolják be) rég elfeledett fiatalságukat. Sokszor ők is hoznak magukkal egy legfiatalabbat unokájuk személyében, elragadtatva bámulva hihetetlen memóriájukat, ahogy az első meghallgatás után már ők is ordítják, hogy "itt is ez megy csak durvában, ahogy csuklóig vagy a kurvában".

Celebek

Most ugyan eggyel sem sikerült összefutnom (de kár...), de mostanában már közülük is mindig ott van néhány. Mert menő. Meg mert ezzel hátha a Blikk címlapjára kerülnek, és különben is jó dolog "leereszkedni a porba a jelentéktelen emberek közé". Persze van, akit tényleg a koncert érdekel, de ő inkább kerüli a feltűnést.

Egyéb állatfajták

Persze a fentieken kívül még rengeteg, az említett fényképalbumba remekül illeszkedő egyén tette tiszteletét a koncerten. Elég csak a rikító citromsárga edzőcipőben, piros susogós nadrágban, és zöld bőrdzsekiben érkező embert említeni, mint ahogy a Michael Jackson imitátor sem hiányozhatna. És sajnos olyan is van, aki szerint a legnagyobb poén teli sörösdobozokat dobálni a színpadra. Meg persze olyan, aki ahelyett, hogy egyszerűen csak élvezné a zenét, az embereket figyeli, és megpróbálja őket csoportosítani, hogy másnap mindezt kicsiny blogjában tárhassa a nagyérdemű elé.

Természetesen a felsorolás nem teljes, ezek csak a tipikusabb, más koncerteken nem biztos, hogy előforduló népcsoportok voltak. Szerencsére többségben még talán mindig azok vannak, akik az élőzene szeretetéért, egy fantasztikus koncert reményében mennek el, hogy azon az estén jól érezzék magukat a Tankcsapda társaságában.

Ezzel visszatérve az egész gondolatmenet elejére, koncert is volt. Ugyan volt már jobb is (meg remélem még lesz is), de egész jóra sikerült, aki tényleg csak a zenét akarta élvezni, az olyan nagyot nem csalódhatott. Majdnem két órán keresztül igazi rockzene a legnépszerűbb hazai rockzenekartól, akik ismét bebizonyították, hogy messze vannak még az elpoposodástól.

(1. rész)

4 komment

Címkék: zene koncert

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr2084617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2007.05.21. 22:46:20

most nem. :P de kifejtenéd, hogy miben különbözik mondjuk a Tokio Hoteltől (a célközönség egyhangúbb összetételén kívül)?

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.22. 15:10:00

A Tokio Hotel zenéjéről nem igen tudok nyilatkozni, mivel összesen 5 másodpercet hallottam (bár az nem tűnt olyan rossznak :) ), de csak úgy első ránézésre is elég sok különbség van. Nagyon fejtegetni nem akarom, nézz meg egy-egy koncertet, és ha szted ugyanolyan, akkor csak sajnálni tudlak. pont.
süti beállítások módosítása