Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Tankcsapda, 2007.05.19. PeCsa szabadtér (1. rész)

2007.05.20. 18:02 :: Surfin

Egy ekkora Tankcsapda koncert mára már tényleg egy társadalmi esemény lett. A kisebb klubokban még néhol megvan a régi hangulat, de ahol több ezer ember gyűlik össze, ott már elkerülhetetlen ez a fajta "hígulás". 3-99 éves korig ott van mindenki, aki számít, hogy másnap a munkahelyén/iskolában/óvodában/öregek otthonában ő is elmondhassa, látta a legutóbbi tankcsapást. Hogy ez most jó, vagy rossz, a zenekar elpoposodott (amiről szó sincs), pénzért eladta a lelkét, arról hosszú filozófiai vitákat lehetne folytatni. Most ez nem célom, bár egyszer tényleg érdekes lenne egy szép fényképalbumot csinálni a koncerten felbukkanó emberekről, lennének elég érdekes arcok. Ezek közül néhány gyakoribb csoportosulást próbáltam röviden összegezni:

A legfiatalabbak

Életkoruk 3-tól tizenegynéhány évig terjed. Szüleikkel érkeznek, leggyakoribb előfordulási helyük is apjuk nyakában van. A faj egyik, 3-4 éves példánya is ott headbangelte végig a koncertet, mindkét kezével metálvillát formázva (nagyon komoly jelenség volt). Tankcsapdás (ritkán más zenekaros) póló ugyan nem alapfelszereltség, de általában van. Most már a merchandise kiteljesedéseként zoknit is láttam. Szövegismeretük a slágerekre, és esetleg az új albumra korlátozódik. Azt azért érdekes volt látni, mikor két lányegyed (kb. 8 évesek, egyikükön ’Csapdás, másikukon Jackass-es póló, bár nem tudom, tudja-e mi az) hangosan ordította kórusban, hogy "leszek a szexuális tárgyad, én kielégítem a vágyad...". (Tényleg, pedofiloknak ez enyhítő körülmény?)

A tizenéves rajongólányok

Tízes éveik elején, néha végén járnak. Ők már egyedül, vagy még szüleikkel érkeznek, de a koncert helyén olyankor sem mutatkoznak velük együtt. Náluk már széria-felszerelés a zenekaros póló, jelenlétük (a kiszorultak kivételével) az első sorra korlátozódik. Hangos sikításukról könnyen felismerhetőek, éppen ezért csordában járva veszélyesek. Ők már a sört sem vetik meg, de mivel egy korsótól is hullarészeg állapotba kerülhetnek, csak módjával fogyasztják. Már a legutóbbi néhány album szövegeit magukénak tudják, ritkább esetben még a régebbiekét is, ugyanakkor a mondanivalóig még nem mindig jutnak el.


Fiatal rocker fiúk

20-as éveik környékén járnak. Ők már nem elsősorban a zene miatt jönnek, hanem mert lehet inni, és az mégis csak rockkoncerten az igazi. Ruházatuk acélbetétes bakancs vagy tornacipő, szakadt farmer, póló, szimat-szatyor. A sört nagymértékben fogyasztják, amíg van pénzük. A "tisztességes koncertre járó emberek" lenézik, és megpróbálják messziről elkerülni őket. Ha rajtuk múlna, ki is tiltanák mindegyiket.


Öreg rocker férfiak I.

A 15 évvel ezelőtti Tankcsapda koncerteken ők testesítették meg az előbbi fiatal rocker fiúk kasztot. Azóta ugyanazt a pólót hordják, amin az már meg is látszik. Hajuk megritkult, fogaik és agysejtjeik megfogytak, de legalább a sört még mindig szeretik. A régebbi számokat (már amire még emlékeznek belőlük) még mindig ugyanazzal a hévvel éneklik, de az újabbak alatt rendszerint már néma csendben állnak, esetleg a pultok felé veszik az irányt. Kedves emberek, mindenkivel barátkoznának, de ez ritkán talál viszonzásra.

Öreg rocker férfiak II.

Ők az úgynevezett "megkomolyodott rockerek". Sokszor ők is fiatal rocker fiúk voltak régebben, de mára már rendes munkájuk, családjuk lett, hosszú szakállat növesztettek, és meghíztak. Bőrruha és motor is gyakori kellék, általában a pultok mellett állják végig a koncertet, de a sört már csak finoman adagolják. Sokszor látni őket a legfiatalabbak egyik képviselőjével kéz a kézben.


Huszonéves diszkómacsók/cicák

Ők azok, akikről végképp nem tudni, hogy hogyan keveredtek oda. Öltözetük pont megfelelő, hogy az éjszakájukat a koncert után egy közeli diszkóban folytassák. Körömcipő, kivillanó köldök, piercinggel, szilikonos száj, kigombolt ing, amiből elővillan a borotvált mellkas, mind-mind gyakori, de ez az egyetlen csoport, ahol a Tankcsapdás póló szint elképzelhetetlen. 2-3 slágert ők is teli torokból ordítanak, de egyébként csak lefelé görbülő szájjal álldogálnak, és minden miatt hisztiznek (amit szerencsére nem lehet hallani). Minden bizonnyal ők a legönfeláldozóbbak, azért a néhány számért nem lehet semmi végigszenvedni azt a másfél órát. A Necksprainről nem is beszélve.

(folyt. köv.)

7 komment

Címkék: zene koncert

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr4384254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2007.05.20. 23:00:31

na de te... te melyik csoportba sorolnád magad?

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.20. 23:10:56

Hát nem is tudom... talán a második, csak abból a fiúkat sajnos kizártam :P. De még nincs vége, majd még folytatom...

gery · http://gery.blog.hu 2007.05.21. 00:11:22

kíváncsian várom, hogy miként "deszkribálod" magad

Zsófinca 2007.05.21. 11:19:52

Pont ezt néztem én is a koncerten, bár én nem vagyok egy skatulyázós típus, így magamat pont nem sorolnám sehova...vagy talán van 1 olyan típus is, mint én, aki 1. nem berúgni jön, 2. nem az életéért pogózik hanem 3. csak a Tankcsapda és a zene érdekli :)

apuska · http://apuska.freeblog.hu 2007.05.21. 12:44:19

Talán a második rész rávilágít majd nálam is arra, hogy mely csapatba sorolódjak...
Eddig talán a huszonéves cicák között érezném a legjobban magam. :D

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.21. 13:51:38

Zsófinca> Egyébként én sem vagyok az a skatulyázós típus, csak vhogy elgondolkodtam, és főleg koncert előtt elnézegettem, hogy mivé lett egy Tcs koncert. És erre jutottam.
Mondjuk ezek rám is illenek, én se berúgni megyek (ugye, kedves gery :P), (általában) én sem az életemért pogózok, hanem a 'Csapda és a zene érdekel :).

apuska> De csak ha neked is szilikonmelled van (vagy legalább akarsz egyet) :P

Zsófinca 2007.05.23. 13:58:26

Talán csak egyszerűen átlagemberek vagyunk...talán ez a legjobb skatulya ;) Elgondolkodtató amúgy tényleg, én még csak 22 vagyok és emléxem a 90-es évek közepe-vége felé a punk-rocker nagyfiúkra, akik énekelték, hogy "mitől legyen jókedvem"- féltem tőlük, pedig nem bántottak, csak ez a koszos,szakadt dolog riasztott... Ehhez képest elmenni egy Tankcsapda koncertre akár ideális elsőrandi hely...tapasztalatból mondom, a mostani koncerten előttem álló pár először csókolózott a Szextárgyra! :) Szóval, köszönjük Tankcsapda :D boldoggá teszel minket :D
süti beállítások módosítása