Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Ha melegem van...

2007.05.08. 17:16 :: Surfin

Az orosz-amerikai tárgyalások idején találkozik Reagen és Gorbacsov. Reagen kabátján van három gomb. Gorbacsov kíváncsian kérdezi meg:
- Mire jók ezek a gombok?
- Tudod - válaszolja Reagen -, az első gomb arra kell, hogy ha melegem van, megnyomom, és a kabátom légkondícionált lesz. A második gomb arra való, hogy ha fázom, megnyomom, és a kabátom fűtött lesz. A harmadik pedig arra való, hogy ha elfáradok. Megnyomom, és a kabátom megmasszíroz.
Gorbacsovnak nagyon tetszik a dolog, és a következő tárgyaláson ott van a hátán egy hatalmas Zil teherautó ajtaja. Megkérdezi Reagen:
- Mire való ez az egész?
- Tudod, ha melegem van, letekerem az ablakát, ha fázom feltekerem.
- És ha elfáradsz?
- Odavágom a földhöz az egészet.

Hogy ez a régi vicc most hogyan jutott eszembe? Egyszerű, az utolsó Combino megérkezésével kapcsolatban újra szóba került légkondicionálás kapcsán.

A tegnap esti híradóban láttam, hogy most már a BKV vezérkara is fontolgatja a légkondi használatát, és erre három módszert próbálnak ki a nyár folyamán, majd ősszel értékelik az eredményeket. Bővebbet nem mondtak, én kis naiv pedig gondoltam, hogy beszerelnek 1-1 villamosba 3 féle klímaberendezést, esetleg más helyre, más típusút, aztán meglátják mi lesz. Ma azonban szembe kellett néznem a kegyetlen igazsággal:

"A hőség enyhítésére a BKV három megoldás tesztel. Vizsgálja az ablakok nyitva tartását, a levegő átforgatását és "légkondicionáló használatának lehetőségét" is."

Tehát a három lehetőségből csak egy a légkondis megoldás, egy az alapfelszereltséghez tartozó légcserélő (még jó, hogy gondoltak rá, hogy használni kéne), és az utolsó pedig az ablakok kinyitása(!). Mintha tényleg a vicc elevenedne meg. Könyörgöm, megértem én, hogy csóró a BKV, nincs pénz a légkondicionálóra, had dögöljenek az emberek halomra a 80°-os szerelvényekben, de legalább ne büszkélkedjenek vele, hogy kinyitják az ablakokat. Nyugodtan ki lehetett volna állni, és azt mondani, hogy egy villamost próba képpen felszerelnek légkondival, és ha majd lesz rá pénzt, akkor talán a többit is, de azzal miért kell dicsekedni, hogy a többin meg kinyitják az ablakokat?

2 komment

Címkék: vicc tömegközlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr9672804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2007.05.08. 18:31:53

alulértékeled megint... ha azokon a picike nyitható ablakokon egyetlen oxigénatom is befér, az már igazi fícsör. amúgy meg a légcserélő nem igazi megoldás, mert a VEKÉnél is szóba került, hogy a beáramló levegő nyáron még melegebb lesz, mint a belső hőmérséklet a beömlőnyílások szerencsétlen helyzete miatt. a légkondi pro, de kontra - és ebben egyetértek a BKV hivatalos álláspontjával - hogy az egyébként jó széles ajtók többet vannak nyitva, mint csukva, így szart sem fog érni.

emberek, ez csak a ti érdeketeket szolgálja. jön a globál vórming, szokni kell. akinek nem tetszik, el lehet menni norvégiába!

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.10. 18:20:42

Pedig én még a légcserélőben bíztam :(. Tom, hogy a kondi szart se ér (bár vmennyit talán igen). Az igazi megoldás rendes, nagy, nyitható ablakok lennének, bár az már egy kicsit bajos :(
süti beállítások módosítása