Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Magyar sport

2007.01.22. 13:00 :: Surfin

Most, így a kézilabda-vb árnyékában, egy, már ezerszer feltett kérdésre keresek magyarázatot: miért tart ott a magyar foci, ahol tart? Erre leggyakrabban két válasz szokott érkezni: nincs pénz, és nincs hit a játékosokban (azaz legtöbbször fejben nincsenek teljesen rendben, és azért kapnak ki).

Először is tehát a pénz. Azt mondják, hogy nem segít eleget az állam (persze egyesek szerint inkább túl sokat is költ labdarúgásunkra). De ami biztos, nagyon rosszul van elosztva a támogatás, nem a megfelelő helyekre, célokra megy. A szponzorok pénzével (már amennyiről itt beszélni lehet) szintén ez a helyzet. Magyarázatnak ez mégis gyenge. Miért? Nézzük csak meg kézilabdásainkat. Nem lehet rájuk mondani, hogy ők persze dúskálnak a javakban. (Láthattuk, sajnos még két garnitúra mezre sem futja egy meccsen). Mégis fantasztikus eredményeket értek el eddig, máris ott vannak a legjobb 12 között. Klubcsapatainknál sem más a helyzet, rendre kitűnően szerepelnek a nemzetközi kupákban. Vagy vegyük a vízilabdázókat. Felsorolni is sok lenne mi mindent értek el csak a két olimpiai bajnoki cím mellett. Egy másik sikersportágunk a kajak-kenu. Sajnos itt is legendák keringenek felkészülésük sanyarúságairól, teljes pénztelenségükről. És az eredmények? Szerintem jól tudja mindenki.

Ezek szerint valóban nem a pénz (vagyis a hiánya) miatt nem haladunk semmit előre. Akkor marad a hit. Erre nem tudok más megoldást, csak azt, hogy „kérjék kölcsön” egy-két napra valamelyik előbb felsorolt szakág edzőjét, szövetségi kapitányát, gyúróját, szertárosát, vagy tudom is én kijét, a lényeg, hogy hitet öntsön fiainkba. Vagy csak ki kellett volna vinni az egész válogatottat a dánok elleni meccsre, hogy egy kis példát kapjanak küzdőszellemből, odaadásból, az egymásért való harcolásból. Lett volna mit tanulniuk...

Tehát csak nem sikerült nekem sem megfejtenem a foci haldoklásának okát. Pedig lehet, hogy egészen triviális: aki itt születik, az (egy-két kivételtő eltekintve) genetikailag képtelen jól focizni, míg más sportágban kiemelkedőt képes alkotni. Így is sok más ország örülne ilyen eredményeknek, örüljünk most mi is kézilabdásainak parádézásának: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

5 komment

Címkék: sport foci kézilabda

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr8330143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

da 2007.01.27. 18:38:51

Hello!
hogy cserélted ki a háttérképet?
Kösz
DA

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.01.27. 22:25:07

Ha a fejlécben a képre gondolsz, akkor röviden: a sablont átmásoltam a saját sablonokhoz, majd CSS szerkesztése, ott a page headerben a background-imagehez átírtam a saját képem nevét, amit még előtte (de már a másolás után) feltöltöttem a skins/"skin neve"/img mappába. Ha vmi nem megy, akkor szólj, aztán megpróbálok majd még vhogy segíteni :)

lengyelbalazs 2007.01.31. 08:25:21

hát-hát nekem van egy két magyarázatom a focival kapcsolatban. Először is mindennek az oka a begyepesdett öregek, akik puskásból élnek a mai napig, és megtöltik az mlsz székházat. se ambíció, se tudás, se hit, nincs meg bennük, csak a saját kis malmukat hajtják. friss vért nem engednek maguk mellé, aki bármiféle lendületet adhatna. nézzd meg kik ülnek ott a mai napig. mészöly, szűcs lajos, rákosi, mezey, a tévében a verebes, ezer éve leszerepelt mind, felmutatni senki nem tud semmit. csak a markukat. persze ettől még tudhatnának focizni. de mivel a nevelés is, a rendszer is rajtuk keresztül történik, halott az egész.ugyanolyan, mint a politika, a fejétől bűzlik a hal. ki nem lehet robbantani már őket. csak a saját piti bizniszei a fontosak. nézd meg az úszást, ahol egy ambiciózus ember keveredett oda, megy is valamennyire. a gyárfást mint embert utálom, de nincs is félrebeszélés. ezért is örültem, hogy ő intézi az eb pályázatot.
Hasonlítani, európában pedig a hasonló méretű országokhoz kell magunkat, olyanokkal, ahol 10 millióan laknak. svájc, ausztria, szlovákia, szlovénia. fel lehet hozni a cseheket is, meg a horvátokat. ott éppen kifutotta magát egy világklasszis csapat. de nézd meg 10 év múlva hol lesznek. ilyenek voltak a bulgárok is 94 ben. de most hol vannak. már nem játszanak nagy szerepet. a kézilabdához, meg azért nem hasonlítanám, mert azért ott van pénz. nézd csak meg külföldi világklasszisok szerepelnek a magyar bajnokságban. biztos nem ingyen, amikor a barcelonában is játszhatnának. az angol foci se volt jó, addig, amig nem kezdett a pénz odavonzani, cantonákat, henryket, viallikat, veronokat, vannistelroyokat. persze utána, már az angolok is elkezdtek focizni, és nem a beivelem, lefejelem játékot játszották. szerintem fociban, most pont ott vagyunk, amit tudunk és reális. a mi előretörésünk, mint most a cseheké az 50-es években volt. nem is lesz jó pár évig mégegyszer. nyertünk jó pár olimpiát is fociban. miért? mert nálunk nem az amatörök szerpeltek. nézzétek meg, ma már magyarország is amatöröket szerepeltet a fociban, de akkoriban még a mészölyék, a nagyválogatott játszott ott is.
süti beállítások módosítása