Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Kérem szépen!

2008.04.07. 23:54 :: Surfin

Én sem értem, mi van velem. Máskor ilyen esetben hevesen anyáznék, elküldenék mindenkit abba a bizonyos büdösbe, útravalónak pedig hamuba sült pogácsa helyett valami egészen mást csomagolnék. Megjegyzem, teljesen jogosan. Mert aki szerint egy alig több mint 40 kilométeres utat majdnem három óra alatt megtenni (amiből másfél óra az utolsó kb. 5 kilométer), közben majdnem egy egész havijegy árát elfüstölni kicsit sem bosszantó, annak nagyon rendben vannak az idegei.

De most én mégsem parancsolok, utasítgatok, követelek. Egyszerűen csak szépen kérek. Tudom, a mai világban ez elég furcsán hangzik, és talán el is lehetne rajta filozofálgatni, hogy ez mennyivel jobb, mégsem hiszem, hogy jobban működne, de talán pár szót megér. Tehát:

Szépen megkérem a BKV és a MÁV dolgozóit, hogy legyenek szívesek többet sztrájkot ilyen formában nem rendezni.

Persze erre egyből jönnek az érvek, hogy pedig sztárjkolni muszáj, mert... (Az indokok jogosságába inkább most nem mennék bele, ebből a szempontból teljességgel lényegtelen.) Hát akkor sztrájkoljanak. De ne így. A fenti kérésben a kulcs az ilyen formában volt. Értsd, ilyen formában, hogy egy egész város, mondhatni fél ország közlekedését lebénítsák, emberek ezreinek rengeteg bosszúságot okozva lehetetlenítsék el sokszor rendkívül fontos dolgaikat. Vagy csak egyszerűen a munkába/iskolába járásukat, egyszerű hétköznapi dolgaikat.

Tudom, egyesek jót röhögnek rajta, hogy szerencsés véletlen a dolgok ilyetén egybeesése, de nem mindenki véli ilyen viccesnek. Igazán lehetne kultúráltabban is intézni ezt.

Beszélek itt más formájú sztrájkról, kultúráltságról, csak értelmes megoldást nem adok erre. Hát tessék, ez is itt van: sztrájk alatt végezzék a munkájukat, csak ne követeljék, sőt, szólítsák fel az embereket, hogy ne fizessenek a szolgáltatásért. Mert mi is a céljuk? Valamilyen úton nyomást gyakorolni a cégükre. Most épp erre használják a sztrájkot úgy, hogy ezzel bevételkiesést okoznak (a BKV-nál ez így nem teljesen stimmel, de ez szintén részletkérdés), remélve, hogy ezután inkább kifizetik nekik azt a pár fillért, mielőtt nagyobb lesz a veszteség.

Így, ha a médián keresztül is értesítenék az embereket, hogy ne vegyenek jegyeket, ez a bevételkiesés ugyanígy meglenne, ráadásul az emberek is tudnának normálisan utazni. Ezután a háttérben, a színfalak mögött pedig egyezkedjenek egymással, ahogy akarnak, minket ez már legkevésbé sem érdekel.

Köszönöm!

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: tömegközlekedés hülye ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr22416148

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sztrájktörő 2008.04.08. 03:22:25

Te ma reggel hogy értél be?Munkába, iskolába, vagy ahova hétfőn reggel szoktál igyekezni? Miről maradtál le, mi maradt el? Kinek anyáztál? Vagy még most is a dugóban ülsz?

Trackback: Sztrájktörő 2008.04.08. 03:22:04

Te ma reggel hogy értél be?Munkába, iskolába, vagy ahova hétfőn reggel szoktál igyekezni? Miről maradtál le, mi maradt el? Kinek anyáztál? Vagy még most is a dugóban ülsz?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása