Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Inverz les

2007.09.12. 12:45 :: Surfin

Hülye ötletek terén rám mindig lehet számítani. Nemrégiben jutott eszembe a következő, miközben épp focimeccset néztem. Először ugyan hatalmas baromságnak tűnt, de ahogy jobban elgondolkodtam rajta, jöttem rá, hogy akár még használható is lehetne. De hogy ne csigázzam tovább az érdeklődést, elárulom, miről van szó (nem mintha a címből már nem derült volna ki): inverz les szabály!

Ha valakinek még ez sem mond semmit, kifejtem bővebben. (De aki már a les szó hallatán félve nyúl az értelmező szótár után, az talán jobb, ha itt be is fejezi az olvasást.) Tehát a lényeg, a támadó csapat legelső játékosának mindig közelebb kell lennie a másik csapat alapvonalához, mint a védekező csapat legutolsó emberének. Természetesen itt is kivételt jelent, ha minden támadó játékos a saját térfelén van. Ha a szabály nem teljesül, akkor szabadrúgás következik, a védekező játékos ellen.

Arra már rögtön rájöttem, hogy ezt a szabályváltoztatást a fociban értelmetlen lenne bevezetni, hiszen ez így már egy másik sport. Lényegesen más taktika, másmilyen játékosok, más gondolkodásmód szükséges hozzá. De mégis, mi változna?

Legelőször is, a csatárok már nem csak állnának az ellenfél kapuja előtt, és várnák a labdát. Nyerő taktika lehetne hátrébb húzódniuk, és ezután a középpályások megpróbálhatnák beívelni a labdát a támadójuk és a kapus közé. Persze ehhez nem árt egy kis rúgótechnika. Érdekes lenne megfigyelni, meddig engedik hátrahúzódni a védők a csatárokat, és mikor maradnak inkább mögöttük, kockáztatva egy talán nem túl veszélyes távoli szabadrúgást. És itt jön be a dolog egyik legnagyobb előnye. Végre eltűnnének a favágó védők, hiszen annyi esélyük sem lenne, mint Győzikének az érettségin. Lennének helyettük gyors, technikás játékosok.

Másik járható út lehetne a támadásoknál a sok, gyors passzos játék, aminek a végén egy jó labdával elfuthatna az addig nyakában lihegő védőjétől a csatár. De amiben biztos vagyok, egy ilyen alternatív focimeccsen senki nem állhatna be tíz emberrel védekezni, nehezen fulladhatna unalomba a játék az akár hosszú perceken át tartó céltalan passzolgatástól. Folyamatos koncentrációra lenne szükség, hiszen bármikor érkezhet egy labda, ami az igazi fociban nem okozhat gondot, de itt könnyen gól lehet belőle.

Aztán lehet, hogy az összes elképzelésem rossz, más taktikát találnának ki a focihoz nálam jobban értő emberek, mégis azt mondom, jó lenne egyszer egy ilyen meccset látni. Már csak érdekesség képpen is.

1 komment

Címkék: sport foci hülye ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr12163565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2007.09.12. 22:50:09

Ez jó :D Szabadalmaztasd az ötletet! Éljen a reform-foci!!
süti beállítások módosítása