Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

"Hívjatok úgy, a megváltó"

2007.08.06. 15:00 :: Surfin

A történetet gondolom nagyjából mindenki ismeri. Réges régen voltak a zsidók, akik csak ültek, és várták a megváltót. Valakit, akire felnézhetnek, akinek ihatják a szavát, ehetik a sza..., és aki meg jól megváltja őket. No, ekkor jött ez a Jézus gyerek, és mondá: "örüljetek, itt vagyok, akire már oly régóta vágytok, kövessetek". Röviden ennyi lett volna, ha a többség ezt nem fogadta volna túl nagy gyanakvással. Persze voltak, akik hittek neki, ők lettek a keresztények, de a többi zsidó - biztos, ami biztos - inkább jól keresztre feszítette. És azóta is várják az igazi megváltót, aki lelküknek enyhülést hoz, megmutatja az utat a paradicsomba, és nem utolsósorban aki miatt ők is végre elkezdhetik az időszámításukat újra, nulláról.

Akinek ezek után sem világos, hogy mi ezzel az egésszel a problémám, annak elárulom. Mi kell ahhoz, hogy én legyek a megváltó? Mit kell ahhoz tudnom, hogy az összes zsidó elismerően bólintson, igen, ő az?

A legegyszerűbb talán az lenne, ha kiállnék eléjük, és azt mondanám: "Itt vagyok, megérkeztem, én, a népetek megváltója. Az istenetek küldött, és üzeni, hogy mivel ilyen jól viselkedtetek, tesz néhány engedményt. Ezentúl paráználkodhatok, ehettek disznóhúst, nem kell körülmetéltetni magatokat, valamint szombaton is azt csináltok, amit akartok. Ja igen, és azokat a hülye sapkákat sem kell már hordanotok." Ezek után, ha én is zsidó lennék, biztos hinnék magamnak, és megkönnyebbülve sóhajtanék fel. De nekem valami azt súgja, hogy ez mégsem menne ilyen egyszerűen.

A jobb meggyőzés érdekében akár lehetnének olyan szuper képességeim is, amiktől még Sylart is azonnal hatalmába kerítené az érzés, hogy a koponyámból szeretne falatozni, de azonnal. Csak hát, mint láthattuk, ez már kétezer éve se jött be.

Nyomhatnék valami sablonszöveget is, mondjuk leírhatnám a Mennyország pontos szerkezetét. Kívülről elszavalhatnám a Tórát. Random zsidóknak mesélhetnék elhunyt rokonaikról, mennybeli életükről, tolmácsolhatnám üzeneteiket. De ezekkel sem tudom, mennyire mennék.

A kérdés tehát továbbra is adott, miről fogják a zsidók felismerni a megváltót, ha a földre érkezik?

Szólj hozzá!

Címkék: történelem vallás kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr55133579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása