Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Hazugságban élünk!?

2007.08.02. 17:24 :: Surfin

Csúnyán becsaptak minket. Illetve engem pont nem sikerült, de sok millió embert igen. Vannak ugyanis ezek a vallásoknak nevezett szektaszerűségek. Ezeket pedig gonosz, nagyon-nagyon gonosz emberek találták ki majdnem mind. Van mindegyiknek jó kis axióma rendszere, melynek hála elég jól ki is zárják egymást, így maximum egy lehet igaz. Arra gondolni is rossz, hogy mindegyik hazugság, nem létezik a beígért Mennyország, Paradicsom, reinkarnálódás, egyszerűen csak mind meghalunk, és elporladunk. Úgyhogy ezzel az eshetőséggel inkább nem törődök.

Tehát ott tartunk, hogy egy igaz, a többi csak mese habbal. Csakhogy ez a mese nem is olyan szép, romantikusnak sem mondható, a hepiendet ugyan beígérték, de ezek szerint az is csak egyszerű parasztvakítás, a hab pedig szépen lassan összeesik, és végül kikandikál alóla az igaz vallás (amely szerint pedig pokolra jutunk, de a Nirvanába biztos nem, sőt még baknyúl sem lesz belőlünk egy arizónai farmon, hiszen rossz útmutatót használtunk). Ebbe esetleg még bele lehetne törődni, ha addig az általunk választott vallás nyújtana néhány szép évet. De nem, ezek a vallások nem ilyenek ám. Ezek csak a szenvedésre építenek mind. Ne paráználkodj, ne egyél disznóhúst, vagy egyáltalán semmilyen húst, esetleg még egy kis önfeláldozás is, mert akkor majd jó lesz. Lesz a fenét!

És akik ezt a sok vallást kitalálták nyilván tisztában voltak vele, hogy kamu az egész. Mégis több millió embert kényszerítettek szenvedésre akár több ezer éven át, úgy hogy a végén emiatt még jól meg is szívják. Mi ez, ha nem végtelen gonoszság?

(Persze van még egy lehetőség, hogy egy x., eddig fel nem fedezett vallás az igaz, és akkor csak abban bízhatunk, hogy elég lazák a követelményei, és így véletlenül pont sikerül teljesíteni őket. De ez is gonoszság lenne, igazán közölhetnék a játékszabályokat.)

3 komment

Címkék: vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr92130953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2007.08.02. 21:16:19

Szerintem (és ezzel a vallásosok között nem leszek túl népszerű) a vallás csak mankó, gyenge embereknek. Akik lehetnének erősek egyedül is, de ők inkább úgy mutatják meg, hogy milyen kitartóak, szívósak és kemények, hogy ilyen eszement szabályok miatt sanyargatják magukat. (azért remélem nem nekik van igazuk, és majd mehetek az ilyen kijelentéseimért a pokolra perzselődni, mikor rühellem a meleget...) Szóval szerintük, ha ők most k*rvaszarul élnek, és egész nap festmények előtt hajlonganak (ami szerintem puszta bálványimádás kategória, de oh jaj, nem lehet igazam, mert azt a Biblia bűnnek tekinti...), akkor majd legalább haláluk után jön a nagy kánaán. Ha nem, akkor meg így jártak. Ez az egész mennyországosdi csak azért van, mert az ember fél a haláltól, mert senki nem jött még vissza elmondani, hogy mi van utána. Mivel lövésünk sincs róla, így muszáj elméleteket alkotni, hogy majd milyen lesz. Pedig szerintem semmilyen sem lesz. A halál nem élet. Születésünk előtt sem éltünk. Rossz volt? Emlékszünk rá egyáltalán, hogy milyen volt? Nem. Na akkor, ha valami ilyesmi jön a halál után is, akkor az se lesz rossz. Vagy mit tudom én :)))

G Zoli · http://twitter.com/garamiz 2007.08.02. 22:14:04

Azt azért nem mondanám, hogy a vallás gyenge embereknek van csak. Erős emberek is hihetnek. És ahogy te is tetted nagyon helyesen, különbséget kell tenni a vallások és szektás "tevékenység" között.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.08.02. 23:30:47

Egyébként sztem se mindenki gyenge, aki vallásos. Azokra, akik igazán hisznek vmiben, vmilyen szinten fel is nézek. Csak hát nem kell túlzásba vinni.
A pokoltól pedig ne félj, tudod, a mennyország jobb hely, de a pokolban több az ismerős :D.
"A halál nem élet." Ez tetszik. Még a végén szállóige lesz. De azért azt ne mondd, hogy a születésünk előtt sem éltünk, sose lehet tudni, hátha ez a reinkarnálódós hülyeség az igaz :P
süti beállítások módosítása