Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Holnap hajnalig

2007.06.29. 23:33 :: Surfin

Megszületett az elmúlt 50 év legnagyobb slágere. Pontosabban már huszonnégy éve, de csak most derült ki róla, hogy ő az. Élete első szakaszát abban a hitben volt kénytelen eltölteni, hogy ő csak egy a sok közül. De most végre méltó helyére került. Vagy mégse?

Ha nekem kellett volna döntenem, biztos nem ezt a dalt választom. Persze, rettentően szép, mélyenszántó gondolatokkal, megható mondanivalóval a barátságról, vagy valami hasonló lehet azt hiszem. Ehhez mérten a Sláger is leadta eddig is kellő gyakorisággal, hát még ezután. De szerencsére (legalábbis azt hiszem sokan szerencsének gondolhatják), nem rajtam múlt, hogy ki nyert. Inkább a sok-sok öreg mamikán, aki még mindig képes tévés szavazásokra sms-t küldeni. (Tudom-tudom, a tizenéveik elején-közepén járó lányoknál is előfordulhat ez, ha van még pénz a kártyájukon, de őket most nem vettem ide, mert nem hiszem, hogy péntek esténként a királyi televíziót néznék.) De akkor sem gondoltam volna, hogy a közönség ezt szavazza meg. Egy érzelmekkel teli Máté Péter dalnak biztos sokkal több esélyt adtam volna, tekintve a már előbb is említett viszonylag szűk szavazóréteget. Vagy esetleg egy örökzöld Aradszky László, netán Korda György slágernek.

Hogy mégis minek köszönhető a Neoton Família számának sikere? Őszintén? Fogalmam sincs. Egy faktorral még nem számoltam (illetve talán többel, de ez lehet az, ami még jobban számított), az előadóval. Nem mintha túlzottan követtem volna az eseményeket, most is csak véletlenül alakult úgy, hogy pont az utolsó tíz percet láttam, de reménykedtem benne, hogy Csonka András vagy Pély Barna elég elrettentő ahhoz, hogy ne az őáltala énekelt számra szavazzanak. De hogy ki lehetett az (kik lehettek azok), akik szimpátiát ébresztettek a rendkívül kedves és megbecsült smsezőkben? Erre se igen tudtam volna mit mondani, így utólag lehetne okosságokat leszűrni az eredményből, de talán mindenkinek jobb, ha ezt most nem teszem. Ha valakit mégis nagyon érdekel, akkor a következő Story-ban biztos elolvashatja.

Tehát megvan az elmúlt fél évszázad legnagyobb slágere, várhatunk újabb ötven évet a következőre, reménykedve, hogy nem valamilyen elvetemült elektromos förmedvény lesz az. Addig is mindenki hallgathatja tovább az általa legjobbnak vélt slágereket, mert nem hiszem, hogy ez a verseny sok mindent befolyásolt volna. A feladatot pedig, amire született, hogy egy kis nézőközönséget csalogasson a közszolgálatira, valószínűleg teljesítette. Mindenki boldog, mindenki örül, mondhatnám (aki pedig emiatt esik letargiába, az meg is érdemli), szóval igazi hepiend.

(És ugyan engem senki sem kérdezett, de azért így a végén, zárójelben elmondom az általam legjobbnak vélt slágert. Még egy régebbi Tankcsapda koncerten mondta Lukács a Hová lettek című klasszikus után, hogy próbáljuk meg ezt kérni a Slágeren a vasárnapi kívánságműsorban. Ha ez ugyan el is maradt, de ezen felbuzdulva most önkényesen megválasztom az elmúlt 50 év legnagyobb slágerének a dalt. Vitának helye nincs. Mindenki ezt hallgatja egészen holnap hajnalig.)

Szólj hozzá!

Címkék: zene tv

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr81108763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása