Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Tönkrement az iWiW

2007.03.09. 12:10 :: Surfin

A cím alapján több dologra is lehetne gondolni. Gyakori adatbázis hibák, sebesség (vagyis annak hiánya), a sokak szemét szúró felvásárlás... Most mégis másról lesz szó, valamiről, ami sokaknak esetleg különösebben fel sem tűnt, és ha igen, akkor se zavarja őket. Ez pedig a "fantomfelhasználók" elszaporodása.

Ezeket a sorokat sokan lehet, hogy a bevezető után már el sem olvassák, mondván, "egy újabb hülye, aki unalmában ott is beleköt az iWiW-be, ahol semmi értelme". Pedig fenntartom a véleményemet, a portál egyik legérdekesebb része veszett el a fent nevezett felhasználók által.

Magyarázni gondolom nem nagyon kell, hogy kiket-miket értek "fantomfelhasználók" alatt. Aki kicsit is belemélyedt az adatbázisba észrevehette, hogy egyre több nem létező személy, esetleg más (klub, zenekar, város, iskola, autó, tárgy…) tűnt fel az utóbb időben. Számadatok nem állnak rendelkezésemre, de nem sokan lehetnek, akit legalább egy ezek közül nem jelölt ismerősnek. Hogy ki igazolta vissza, és ki törölte egyből, az magánügy, van aki (minél több ismerőst gyűjtve, ami szerintem szintén hatalmas baromság) mindegyiket "ismeri", más csak az érdekesebbeket, vagy "akit" tényleg "közel érez magához". És persze vannak, akik "vadásszák" ezeket a profilokat, örömmel tudva minél többet az ismerőseik között.

Felmerülhet a kérdés, hogy "jól van, de nekem végülis mi a bajom ezzel az egésszel?" Néhánynak esetleg még értelme is lehetne (például az "iskolában" összegyűjteni a diákokat), aki meg még nem nőtte ki a "versenyezzünk, hogy kinek van több ismerőse" korszakát (ami valljuk be, azért 14 év felett már kicsit ciki), az had csinálja, ha jól esik neki.

Egy gond van mégis az egésszel. Méghozzá a "legrövidebb út" opció. Az egész iWiW-nek szerintem ez (volt) az egyik legérdekesebb része. Meglepő dolgokat lehetett vele felfedezni, és elgondolkodtató következtetéseket levonni. Pár éve még elcsodálkozva jöttem rá, hogy "bárkihez eljuthatok" maximum 6 lépésben. Most pedig? Talán nem is találni senkit, akihez 3-nál hosszabb út vezetne, persze legtöbbször egy "fantomfelhasználón" keresztül. A több százas (esetleg ezres) "ismeretségi körüket" tekintve (amikor sokszor egymást is ismerik) ez nem is meglepő. Így szerintem az iWiW-nek egy nagy varázsa veszett el.

Mi lenne a megoldás? Talán a myVIP-hez hasonlóan szigorúan törölni minden nem létező felhasználót, és klubalapítási lehetőséget csinálni. Igaz erre lehet, hogy még több kritikus hang lenne, lopásra hivatkozva, amiben teljesen igazuk is van. Vagy hagyni mindent a régiben, mert rajtam kívül nem sok embert zavar...

Szólj hozzá!

Címkék: iwiw internet

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr7444649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása