Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Most mégis, ki a hülye?

2007.06.23. 16:44 :: Surfin

Nagyon nagy bajban van a magyar labdarúgás. Miután a megállapítás okozta sokkból mindenki többé-kevésbé magához tért, vizsgáljuk meg jobban a problémát. Vagyis hogy minket néznek nagyon hülyének, vagy egyszerűen csak ők azok.

Akit kicsit is érdekel a téma, az előzményekkel nagyjából biztosan tisztában van. Visszamehetnénk akár egészen a nyolcvanas évekig, de talán elég az utóbbi néhány hónap eseményeit röviden összefoglalni. A csúfos eb-selejtezők beli kezdés után a lemondott Bozsik Péter helyét Várhidi Péter vette át. Jelszava a fiatalítás volt, és mindehhez két-három év türelmet kért az MLSZ-től és a közvéleménytől. Válogatási elveivel azonban sokan többen nem értettek egyet. Egyre többször, és több helyen jelentek meg olyan találgatások, hogy bizonyos felsőbb körök érdekeinek engedelmeskedve, külföldi eladásra szánt labdarúgók élveztek elsőbbséget a címeres mezért folyó harcban. Mi több, egyesek a kapitányt csak egy bábnak tartják, önálló gondolatok, és tettek nélkül. (Illetve egy-két kivételes, egyéni megnyilvánulástól eltekintve, amikből finoman fogalmazva sem jött ki jól, hogy csak Koman Vladimir és a Sampdoria nevét említsem.)

Ezekkel talán nem is lett volna baj, ha jöttek volna az eredmények. Vagy legalább egy lelkes, a végsőkig harcoló fiatal csapatot láthattunk volna. De had ne mondjam, hogy ez mennyiben valósult meg.

És akkor az elmúlt napokban történtek azok a finoman szólva is furcsa események, amiktől nemhogy tisztult a jelenlegi kép (a jövőről nem is beszélve), hanem sokkal inkább még több kérdést vetettek fel. Először egy háromtagú testületet neveztek ki, a szövetségi kapitányt ellenőrizendő. Az ő feladatuk, hogy a Várhidi által kijelölt keretet és kezdőcsapatot jóváhagyják (talán még a cseréknél is fel kell kiabálnia a VIP páholyba, hogy szabad?), ám egy esetleges (vagyis sokkal inkább valószínű) bukás esetén a felelősség továbbra is a kapitányt terheli.

Ezek után kérdem én, miután az egész magyar labdarúgás elnökségét különböző csúnya dolgokkal vádolták, nem meg kellett volna próbálniuk a vádak alól tisztázni magukat, vagy legalább csöndben hallgatniuk, remélve az ügy mihamarabbi lecsengését? Erre fel nem ilyen kétes döntéseket hoznak, még jobban megerősítve az emberekben, amit már eddig is sejtettek? Kijelölnek egy bizottságot, arra az esetre, ha a bábjuk önálló tudatra ébredne? Ha Várhidi tényleg csak egy báb, akkor erre miért volt szükség? Vagy ha mégsem az, akkor tényleg annyira vak, hogy nem látja, mi történik? Hogy még örül is, hogy a gyerekszobájához óvóbácsik is járnak?

Majd nemsokára érkezett a pontosítás. Bicskeiék nem is gonosz elnyomók, csak kedves tanácsadók. Ha Várhidi elbizonytalanodna, bizalommal fordulhat hozzájuk segítségért. Á nem, dehogy kötelező, ha megy neki egyedül, úgy is jó, ők csak a biztonság kedvéért vannak. És most jött el a pillanat, hogy már semmiben sem vagyok biztos. Tényleg lehet, hogy ennyire hülyének néznek minden magyar, a labdarúgásunkért aggódó embert. Vagy csak félreértelmezzük az egészet. Az eddigi összeesküvés elméletek mind hibásak, valami teljesen másról van itt szó? Bár erősen tartok tőle, hogy az előbbi, tenni úgysem nagyon tehetünk semmit ellene.

6 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr28104438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G Zoli · http://twitter.com/garamiz 2007.06.23. 22:31:11

Jó ez a bejegyzés, tartalmas, tetszik. Én azt mondom, vissza Matheust. Csak egy nagy névvel lehet, nem ilyen paprikajancsikkal.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.06.24. 09:36:12

Sajnos sztem ennél nagyobb változásokra van szükség. Egy ilyen személycsere nem oldana meg mindent. Közel se... :(

Vera 2007.06.24. 17:31:02

A játékosokkal meg az ő hozzáállásukkal is komoly gondok vannak, a legtöbben, ha 2 kört kell futni, akkor már kikérik maguknak... így meg nem lehet. Sokmindennel nagy bajok vannak itt.

Nézzetek az NB I helyett inkább pl megye I. osztályú meccseket, a színvonal garantáltan nem alacsonyabb, és ott legalább olyan emberek játszanak, akik nem meggazdagodni akarnak csak belőle, hanem csak mert élvezik és ez nekik hobby. Mostanában nem láttam egy olyan NB I-es meccset sem, ami szórakoztatás szempontjából akár a közelébe érne azoknak a megye I-eseknek, amikre minden hétvégén járok. :)

G Zoli · http://garamiz.hu/blog 2007.06.25. 00:45:58

Igen Vera, ez így van. Van a városunkban egy csapat, az MVSC. Régen Nb3-as volt (most megye 1-es, ha jól tudom )Nagyon jó meccseket játszottak, szerettem.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.06.26. 11:13:37

Hát igen, a "játékosokról" is sok szépet lehetne írni.

Ha így folytatódik, akkor Vác meccsre tényleg megye egybe fogok járni :D

dejavubazz 2007.07.05. 00:25:32

Ha tehetitek, nezzetek meg ezt a dokumentumfilmet, erdekes, tanulsagos (tobbek kozott szo esik benne az eronletrol, robbanekonysagrol is):
port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=80426&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

Kisteleki Bolonit is noszogatta tavaly osszel, hogy vallalja el a kapitanysagot, csakhogy a fazon olyan felteteleket tamasztott, amit az MLSZ(=galleri) nem tudott(=akart?) teljesiteni.

Ezek jo ideje rotaljak egymas kozott a poziciokat, most meg egymasnak adnak tanacsot es felugyelnek, nos uraim, eztan aggodalomra semmi okunk, minden rendben lesz... :))

Friderikusznal befigyelt a heten a foci, mint tema, vendegek voltak: Sarkozy Tamas, a Nemzeti Sporttol egy szerkeszto, meg a Fradi szurkolok szovetsegenek elnoke/kepviseloje.
Csak egy hatasvadasz info a musorbol: a Fradinal meg iden, az NB2-ben is volt havi egy milla feletti fizuert (nem tudjuk, hogy brutto-e, de talan itt-es-most nem is ez a lenyeg) jatszo focista.
süti beállítások módosítása