Friss topikok

  • magyarhaver3: Nagy magyrországot!!! igen!!!XD (2010.07.15. 12:03) Nagyon Nagy Magyarországot!
  • Ptbrigi: @Surfin: mivel nevem majdnem egybeesik a fent említettel (Palotásné), voltak kellemetlenségeim emi... (2009.09.17. 00:25) megvan britney
  • Surfin: Nagy szélviharok vannak mostanában, a szemembe fújta a hajam :P (2009.06.16. 18:50) Miért?
  • Surfin: Tudtam sikerül elkiabálnom. Köcsög szerelvényhiány :S (2009.02.10. 20:31) 30=28
  • hanyattuszo_poloska: olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, de legalább meg kellene próbálni...vajon mit gond... (2009.01.13. 09:16) Akadálymentesítés

Címkék

a (1) album (7) állat (16) autó (7) cigaretta (1) cigi (1) delorean (1) dohányzás (1) egyéb (4) életkép (3) életünk (1) fárasztó (4) felújjitás (1) film (2) foci (24) forma 1 (9) hülye ötletek (22) idegesítő (3) idézet (3) internet (30) iwiw (4) játék (16) jövőbe (1) karácsony (6) kép (37) képregény (2) kérdés (18) kézilabda (4) koncert (15) leszokás (1) mese (5) nemisolyanhülye ötletek (4) poén (39) politika (25) pornó (4) rádió (2) rejtvény (7) reklám (15) restaurálás (1) sorozat (3) sport (18) szavazás (2) teszt (2) tömegközlekedés (21) történelem (6) tudomány (1) tv (22) újság (10) vallás (5) variációk (1) vicc (3) videó (31) vissza (1) zene (43)

Desert Island Discs - az én 8 számom

2008.09.10. 15:57 :: Surfin

A Quart cikke alapján saját elmélkedéseim

Először is leszögezem, hogy dögöljön meg, aki engem elküldene egy lakatlan szigetre mindössze 8 számmal. Még 8 album kiválasztásával is bőven bajban lennék (a szigeten meg zenehiányban), 8 előadó komplett diszkográfiája már esetleg könnyebben kiegyeznék. De ha 8 szám, akkor 8 szám, ez is több, mint a semmi.

Az alap, hogy én is valami kis paradicsomi szigetre mennék, roskadásig tömve gyümölcsökkel meg könnyen elejthető vadakkal, ahol lehet süttetni a hasam és élvezni az életet. Dehogy vágyom arra, hogy napi 24 órában kelljen a túlélésért küzdenem, a franc foglalkozna akkor a zenével, ha épp egy kardfogú tigris elől menekülve próbálnám megszerezni az utolsó darab banánt egy fél tonnás hímgorillától a trópusi monszun közepén.

Kezdetnek azért én is megnézem, mit mond a Total Commanderem a Bícsre, bár akkor se fogok kétségbe esni, ha valami más témáról zenélnek a fülembe, miközben a langyos tenger nyaldossa a talpam a homokban fekve egy gyönyörű nyári napon.

193. cella – Napalm beach. Nem rossz szám, de asszem nem tévedek nagyot ha kijelentem, biztos találok kellemesebbet is.

Dead Kennedys – Funland at the Beach. Jó ez is, de ha már DK, biztos nem erre esne a választásom.

Ramones – Rockaway Beach. Ez is befigyel nálam. Nem kevesebb, mint 27 féle alakban van meg. Mind különböző! (Asszem most erre rohadt büszke vagyok.) És ez akár még a 8 szám közé is beférhet.

Nem meglepő, én se sok mindenre jutottam így. De akkor jöjjön az alapelv. Csak is olyan számot választhatok, ami 1) természetesen már önmagában is tetszik, és 2) ha leültetnek, hogy ezt msot százszor egymás után végighallgatom, akkor nem kezdek már a tizedik környékén egy éles kagylóhéj után kutatni, amivel kisség megnyirbálhatnám az ereimet. Nem is húzom tovább az időt, jöjjön a 8 szám:

1. Joey Ramone – What a wonderful world
Ez nem is kérdés. A világ leggonoszabb száma. Néha eszembe jut, és addig nem tudom kiverni a fejemből, míg meg nem hallgatom. És ha ez nem lehetséges, csak szenvedek és szenvedek. Muszáj vinnem, ebből így nem lesz probléma. És remélhetőleg tényleg őszintén énekelhetném, vatövandöful vöööÖÖÖÖöööÖÖÖrld!

2. Junkies – Sziget
Szégyellem is magam, hogy nem jutott kapásból eszembe, csak egy kis gondolkodás után. Pedig mi lehetne ideálisabb szám.

3. Guns N’ Roses – Estranged
Ezt nagyon indokolni nem tudom. Kell és kész.

4. Lord – Vándor
Ha már fizikailag egy kis szigetre vagyok zárva, a lelkem szárnyalhasson szabadon. Vagy valami hasonló költői indíttatású megfogalmazás miatt választottam.

5. AC/DC – Ride on
Kell egy lassú, elmélázós szám is. Minden hangulatra készülni kell.

6. Road – Valami nagyon hideg kék
Hihetetlenül nagy szám. Semmi köze a szigethez, vagy a helyzethez, de talán pont azért.

7. Ramones – California sun
Így már majdnem a végén csak betettem egy Ramonest (a Joey Ramone-os nem teljesen volt az), mégse maradhat ki. Lehetett volna egy másik számuk is (pl. Rockaway Beach), de most hirtelen erre esett a választásom.

8. Carpe Diem – Álomhajó
Csak. Mert. Indoklás nincs, de mindennek megvan az oka. Meg ez úgyis odaillik.

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://surfin.blog.hu/api/trackback/id/tr46657355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása